Esteu aquí

Música
Concert de la Coral de la Universitat Rovira i Virgili
A càrrec de
Coral de la Universitat Rovira i Virgili
03/06/2017 // 22 h 00
Preu
0,00 €
Durada
60
min.
SINOPSI

En aquest concert la Coral comptarà amb l'acompanyament de la solista Mercè March i el pianista Alan Branch.

La coral de la Universitat Rovira i Virgili va ser fundada a la primeria de l’any 1991 per la seva actual directora, Montserrat Ríos.

La coral ha interpretat moltes de les grans obres del repertori coral, entre altres, la missa a doble cor de F. Martin, la missa en sol major de F. Poulenc, els rèquiems de  Fauré,  Duruflé i  Mozart, les passions segons Sant Mateu i Sant Joan de J.S. Bach, la Creació de F. J. Haydn, el Messies de Haendel, la novena simfonia de  Beethoven, la vuitena simfonia de G. Mahler, la missa de Berlín d’A. Pärt, la simfonia dels Salms de Stravinsky, la gran missa en do menor de  Mozart, el salm 42 de Mendelssohn.

Ha realitzat col·laboracions amb l’orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya, la banda municipal de Barcelona, l’orquestra simfònica de les Illes Balears, l’orquestra Pablo Sarasate, l’orquestra Camerata Mediterrània, l’orquestra del conservatori de Vila-seca, Camerart-orquestra del Maresme, l’orquestra Camerata XXI i l’orquestra Camera Musicae.

L’any 1996 va guanyar el primer premi en el concurs internacional de cors universitaris que es va realitzar a Pardubice (Txèquia). També va aconseguir el primer premi en el concurs nacional de Ejea de los Caballeros a l’abril de 2000, el  segon premi en el concurs internacional de Cantonigròs al 2005 i el primer premi en polifonia i el segon en folklore en el  concurs coral A Capella que es va celebrar a Pamplona el març del 2010.

L’any 2011 l’ajuntament de Tarragona li va atorgar el diploma al mèrit cultural.

Ha realitzat concerts, intercanvis amb altres cors universitaris i ha participat en festivals de música coral a Itàlia, Suïssa, Irlanda, França, la República Checa, Rússia, Nicaragua, Guatemala i el Salvador.